O projektu

Cilj Job College Job Clubs projekta je uspostaviti inovativne modele lokalne i visokokvalitetne podrške u zapošljavanju usmjerene na mlade nezaposlene osobe sa područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske te Osječko-baranjske županije. Job Clubovi/klubovi za zapošljavanje kroz koje će educirani savjetnici pružati podršku pri zapošljavanju biti će uspostavljeni u sklopu udruga sa područja gradova Virovitice, Belog Manastira i Požege. Projekt je nastavak uspješno provedenog projekta MojPosao Job College provedenog u razdoblju 2011./2012. kojim se kroz suradnju s udrugama mladih nastojala povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih mladih osoba.

Job Clubovi će biti usmjereni na pružanje podrške mladim nezaposlenim osobama do 29 godina starosti, koji su dugotrajno nezaposleni ili su tek izašli iz sustava obrazovanja.

Nositelj projekta je Institut za razvoj tržišta rada, a partneri su portal MojPosao, te udruge u sklopu kojih su osnovani Job Clubovi – udruga P.G.D.I. Beli Manastir, Udruga Oppidum iz Požege te udruga S.O.S. Virovitica. Projekt ukupne vrijednosti 73.144,20EUR sufinanciran je s 69.479,68EUR (94,99%) iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II. Projekt je započeo 18. 12. 2014. i trajat će do 17. 06. 2016. godine.

Uključi se